Forestillingen «Tommy Winthers psyke reise» gir et dypdykk inn i et forvirret sinn, en reise inn i en verden som er ukjent for de fleste.
I denne forestillingen får vi ikke bare får et innblikk i historiske hendelser, men også innsyn i familien som levde med en psykisk syk mann og hvordan hverdagslivet fungerte.
Hvilke utfordringer oppsto i møtet mellom virkeligheten og galskapens fantasi. Hvordan fant de fram gleden i livet på tross av den alvorlige situasjonen?
For det har vært mer glede enn sorg. Mye mer.
DØRENE ÅPNER: 18:00
START: 19:00
SITTEPLASSER
-
Tommy har levd et liv som er spesielt. Han hadde sine første leveår i en familie i krise, preget av angst og mangel på emosjonell støtte. Hans narkomane, fraværende pappa ble drept da han var 13 år, noe avisene slo stort opp. En familietragedie i Askim i 1985.
Med på scenen er også Hanne, Tommy sin kone. Hanne har et godt innblikk i hva psykisk sykdom har å si for et godt liv og utfordringene det ga for deres familieliv. Inaktivitet, usikkerhet og fortvilelse. De giftet seg i 2003. Hun har gjennom årenes løp skrevet brev til Tommy. Private brev om hennes opplevelser av hverdagslivet og følelser forbundet med dette vanskelige. Disse historiske dokumentene får vi et innblikk i gjennom hennes perspektiv på deres samliv.
Tommy slo av følelsene sine i 1985. Han la opp til en akademisk karriere, studerte fysiologi ved Universitetet i Oslo, var i et fremragende forskningsmiljø, da verden slo hardt ned på hans sårbare sinn i 1996. Psykosen viste sitt sanne ansikt. Tommy ble psykisk syk. Schizoaffektiv. Han har vært innlagt ved flere anledninger i årene som fulgte. Dere får høre innsidehistorier om akutte innleggelser, tvangsinnleggelse, depresjoner, og en reise i medisinens forsøk på å løse opp i dette tilsynelatende uløselige. Dette førte ham etter hvert til en erkjennelse. Tommy føler seg i dag ikke syk. Han opplever suksess etter suksess, og har fått en sterk stemme for sin sårbare gruppe.
Hanne og Tommy er begge utdannet pedagoger, de har levd et liv med psykisk (u)helse som sin følgesvenn og vil med denne forestillingen bidra til at stigma rundt psykisk helse forsvinner. De kommer med sine tips om hvordan de har løst sitt liv. Med sine opp- og nedturer. Tips de skulle ønske de kunne få; for 25 år siden og ikke måtte bruke av sin dyrekjøpte erfaring på å få innsikt i. Forestillingen har hatt premiere for 350 tilskuere i Askim. Tommy og Hanne sin fengslende historie viser seg å gripe tilhørerne med sterke reaksjoner. Tårer, latter, skrekkblandet fryd og skap av håp. Håp for syke og deres pårørende. Resultatet, stående applaus og positive tilbakemeldiger: «Dette må dere spre ut til alle i Norge» Og det er det vi nå gjør.
Forestillingen inneholder original musikk som blir spilt live av komponisten Erik Nilsson. Erik er en utøvende pianist/gitarist med årelang erfaring i inn- og utland. Erik er også en av Tommys gamle venner fra ungdomstida. Regien er ved en annen kompis, Øyvind Kristiansen, mediemannen som har vært innom hele Medienorge helt siden starten på 80-tallet.
Alle fire, er deltagende på scenen. Forestillingen varer i ca 1t og 10min.
-
Dørene åpner: 18.00
Start: 19:00
Sitteplasser